Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den jävla julen står för dörren

Den jävla julen står för dörren

smiter ut genom ett fönster

likadant år efter år

man kan se ett mönster

Trångt på trottoarer

affärer fulla av folk

som borde vara på jobbet

ett kollektivt skolk

Pengar byter ägare

kort dras till höger o vänster

prylar och kläder

presentkort på tjänster

Hem och prova tomtedräkten

köttbullar ska rullas o stekas

fisken ska lutas

tomtemors bröst ska smekas

Granen ska kläs med kulor

knäcken puttrar i grytan

stressen tär på oss

men vi visar inget på ytan

På julafton kommer släkten

äter mig ur huset

dricker upp julspriten

lyckan tycks sitta i ruset

GOD JUL

 

 




Fri vers av Berra Bäver
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-20 16:38



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Julen är nog den tid
som passar allra bäst
som exempel på
hur olika vi ser
och förhåller oss till
ett och samma objekt,
enligt Perspektivteorin ...

Bortsett från det faktum
att Julen i sig
betraktad av dig eller mig
eller vilken som helst annan person
inte blott bara uppfattas
utifrån våra enskilt olika perspektiv
men än mer utifrån vår aktuella situation, vilken har en avgörande inverkan på vår perception ...
2013-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver