Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GBG

”Jag kommer behöva gråta när jag återvänder hem”
tänker jag där jag sitter och läser flaggskändarens dikter på bussen
Det har samlats pärlgrå stenar i fickan under resans gång
Jag bär dem med mig
Det river benet genom fickan
Jag tar med dem på bussen, på tåget, på tunnelbanan och ut
Jag bär dem över torget, sneddar förbi Hemköp, uppför min gata och in i hissen
Ända upp till 8:e våningen

och det tar som alltid en evighet

När jag kommer hem ska jag plocka upp dem en efter en
låta solljuset träffa dem som i en film
Innan jag lägger dem på överkastet
blundar och låter det som samlats rinna ut ur ögon, porer
Och kanske fyller jag golvet




Fri vers (Modernistisk dikt) av Tess the mess
Läst 331 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-20 18:25



Bookmark and Share


  aol
gillas bra skrivet tänkvärt,
2014-01-02

  Tess74
Starka rader! Kunde ju inte låta bli att läsa en till Tess som är en mess som mig :)
2013-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Tess the mess
Tess the mess