Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en perfekt text en fredagskväll som denna


Det är något som jag tänkt på ett tag nu

Det är jag som ringer igen, vad har du för kod till din port
Jag är hos dig snart jag ska bara förbi närbutiken, det går fort
Vi måste ha något att blanda med, jag har musik i luren
Kan du dra koden igen, jag har snart passerat muren

Det är något jag tänkt på ett tag nu
Det är en tanke, flera tankar och så är det du
Och i vilken värld finns du en kväll som denna
Jag sitter bland människor och i fantasin älskar jag med min penna

En musikdelningstjänst och så lite strul
Människor jag träffat för och några nya vad kul
Och jag försöker att passa in, det fixar sig
Jag låtsas som jag inte har en åsikt, som om jag inte bryr mig

Det är något jag tänkt på ett tag nu, något jag inte fått ur mig
Det finns en känsla som är sannare än så här, och så allt som handlar om dig
Jag vet att det är en poppoetisk sanning som fanns i somras och dom finns kvar
Och jag har lovat mig själv att inte ens försöka, orden finns där, frågan är bara var

Inga taklampor är tända, en fönsterlampa och belysning över någon bänk
Jag hade ett skämt i bakfickan som jag slarvat bort, var är skämtet, tänk
Vi är alla barn av samma tid, det är vinter, det är december och snö
Vi har alla så gott som kommit dit, vi är runt förtid men vi ska aldrig dö

Det är något som jag tänkt på ett tag nu, tankar som inte ger mig ro
Kanske en vana eller något som jag borde, sen är det förses du och Örebro
Det skulle krävas en del, och vem skulle vinna på det, men det skulle vara möjligt
Det som du prata om senast lät roligare, du är kul, livet är skoj, det är nästan löjligt

Ingen har råd att dricka fin sprit så vi kör på det som vi körde på förr
Alla är i soffan, inga smiter undan och gömmer sig bakom en stängd dörr
Jag hinner skicka textmeddelanden och smyger in på sociala medier en stund
Allt har precis börjat, jag gäspar redan men i natt får jag nog inte en blund




Fri vers av PPQ
Läst 758 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-20 19:13



Bookmark and Share


  aol
Känner igen att försöka passa in, så bra skaldat vännen en borrande berörande känsla,
2015-11-21

  Tess74
Så jävla bra. Som en låttext!
2013-12-20
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ