Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära Olga,

Kära Olga,

du tackade mig för att du fick skratta en gång idag också.

Detta ser jag när jag ser mig omkring:

kastruller på golvet

itu

grönsaker i hatthyllan

går itu

fimpar i vaser

gått itu

lakan som djur, kanske en leopard - snusfäckarna eller en asgam - nattliga äventyr

reliker itu.

Buteljer som käglor besegrade av svarta klot - beklädd sämre etikett varav Morberg stirrar påfrestande i mig
eftersom det ligger i mig

felet ligger i mig
slungade jag den
avfärdande
en narcissist mindre i rummet i allafall

felet i mig

i

alla

fall

Söker febrilt en sång
som milt avlägsnar - penetrerar svårmodet i kvarten

men

en kvart
är en kvart

men

ni äldre har ett sätt som gör mig svag

Din
salsaklänning från Spanien - en trofé av svunnen tid
när magen blir bra
du är gammal nu
när ryggen blir bra
då ska vi dansa; fast du är för gammal för…

...dans

jag lagade din kassettspelare
hur du svängde dina skröpliga höfter!
om än
för en millisekund

Jag har frusit hemskt om natten

men

vi anade det som varit
längtade allt det där i horisonten

tacksam i min oreda

flödar över av tacksamhet i min kvart

Kära Olga,
tack.




Fri vers (Prosapoesi) av Freddy Eastling
Läst 373 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-22 07:30



Bookmark and Share


  Tino
fint
2014-01-05

  cilax VIP
Å, vackert!
2013-12-22

    ej medlem längre
Här blickar bilden som ett fotografi.

Bra skriftat.
2013-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Freddy Eastling
Freddy Eastling