Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk på mig i jul

"what is a good man but a bad mans teacher?"

som barn förenklade vi för att förstå vår omvärld
emellertid lärde vi oss att det finns anledningar till att vi gör som vi gör
om än inte en ursäkt eller för att undgå ansvar
lärde oss att det ibland är viktigare att sätta person framför sak

Igår höll jag en man med rasistiska åsikter i handen

jag hör vad du säger
jag håller inte med dig men om du behöver får du hålla min hand sa jag

jag kommer att dö med en spruta i armen sa Lasse

tidigare:

värjde oss för regnet
en pinande vind
som inte verkade ge med sig
ofrivilligt intill varandra
frivilligt distanserade inför varandra
som så oftast i hållplatserna

en grupp bedrövade ynglingar
himlar
rullar ögon
de djupa suckarna
delade vi i grund och botten
samma tacksamhet för skyddet
samma längtan hem
mera skyddade
tryggade

skaran
troppade av
sitter en man ensam kvar
vädjade till mig
med minspel som
filmen ur synk med bilden

kampen hade lämnat en man kvar
lämnad att tyna bort
jag kan den här typen
varit där själv
spelet för gallerierna
borgen byggd att stå emot
förnedrande omdömen
släpper min guard
uppstår ett annorlunda samtal

berättade att han muckat från kåken
det var Lasses öppningsreplik ungefär
viftade bort några hjärnspöken och gratulerade honom
olustigt lustigt
sådär

hemmastadd på gatan igen och sa
förra julen var jag med en psykotisk tjej
i en trappuppgång

kvällen tycktes mig ovanligt dyster

jag är också människa sa Lasse
tog min hand samtidigt som tårarna strilade

kändes som en evighet

tänk på mig i jul bad Lasse.




Fri vers (Prosapoesi) av Freddy Eastling
Läst 293 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-23 16:27



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
b l e e d i n g.....
2013-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Freddy Eastling
Freddy Eastling