Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvivlarens resa


Min stora sorg är hav och inget
mer.


Det vackraste jag skrev det var
till dig

vars barn jag aldrig bär.


du livets gåta.


Inga ord kan komma inget av dig
någonsin få plats


du är likt guden värmen
men aldrig kan du släcka kroppens
simplaste av törst

svalor ler då de ser oss mötas
trots att allting redan är försent

i ett annat land ska jag skänka dig
min lust i en annan tid ska jag stå
som brud


och hjärtat svälla då jag svarar dig
tillbaks

Minns du bilderna du målat upp

av mig i klänningen så lång dina tårar
fast jag satt så nära dig min kärlek
lån en stund av liv

just inget mer.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 483 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-12-23 20:36



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så nära lösningen av livets gåta ?
2015-05-27

    ej medlem längre
fantastiskt smärtas vackert. ändå med en efterlängtad klarhet
2013-12-29

  Akvamarin
Bedövande vacker text. Sorgsen och öm. En tillbakablick och ett avsked av en stark men omöjlig kärlek. Allt i denna dikt berör in i märgen. Många strofer känns bevingade. Tar sin plats bland de vackraste kärleksdikter jag läst. Bokmärker och hämtar andan.
2013-12-27
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP