Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På drift

Jag är på drift
min båt är ett glas, skuggan mitt segel
jag har någon att tacka för ett oändligt hav

Timmar av stiltje
en skiss till en dröm
slumrande, närmare gränsen
den täta natten vässade eggen blank

En våg drog i mitt hår
vi som blev kvar
höll nätterna i fandango
skrymslen på andra däck
obrukbara, undangömda
gråten kom, men det gjorde inget
vi var som lyckligast just då

Skissen utvidgad
Nu; en öde perrong
silverloket
de andra förstås, halvt dolda
vi bromsar in och en gnista flimrar till
av tung metall
så kort var vårt liv




Fri vers (Fri form) av Dan Eriksson
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-25 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Eriksson
Dan Eriksson