Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Barn från Syrien på främmande mark vintern 2013 -> 2014 - 2015 - 2016 - 2017 Bild: Ali Hassan Khalil


Du mitt barn på is - FEMTE ÅRET I REPRIS!

Jag kräver ett slut på detta vansinne ... hur många döda behvöver vi - och hur många år ???? 


Du leker på dagen

och sover - nästan om natten ...

 

Sömnen överrumplar dig och sänker

dig ner i iskall avgrund.

Dörren förblir olåst. Fönstret öppet.

Du drömmer om muren mellan

 

dig och min frostande kameralins.

Tåren på din kind stelnar i draget.

Förtvivlans vanmakt paralyserar mig

Lever i värmen.

Når dig inte.

 

Ett annat rum, inte ditt eget.

En annan värld, inte hemma.

En annan värme, köldens.

 

Ett annat rum, inte ditt eget.

En annan värld, inte fredens.

En annan värme, inte gemenskapens.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-12-26 01:36



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Ord att ständigt ha i färskt minne!
Calle
2014-01-02

    Annika J
Låt oss aldrig glömma de frysande barnen! Din dikt är så viktig, dessutom är den bra!
2013-12-28

  RitaBrunner
Fint skrivet om barnen som helt oskyldigt hamnat i kylan...
2013-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP