Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hyllning till våra mammor

Mammor behöver också dansa!
De behöver höja sina värkande armar mot himlen
blunda och lyfta
Mammor behöver också förlora sig i idéer, spela synt, TV-spel eller samla gänget och kolla in finalen av Project Runway med stor självklarhet och en öl i handen
tills allt annat bleknar
tills tiden stramas upp
blir mjuk och böjer sig obrydd

Mammor behöver också strykas med mjuk hand över rynkad panna
Slät framträder huden och hjärtat hamnar åter i sin fåra
Dunk, dunk, dunk

En mamma behöver också få njuta fast hon inte orkar ge någonting tilbaka
Hon behöver någon som sätter upp julgardiner, stjärnor, strör glitter över håret
Över hennes hår

En mamma behöver också få glömma bort, komma bort, utan att prioriteras bort
Hon behöver få vara den som äger landet, fri, ordentligt betald
De behöver också, mammorna

Så stora är deras själars skinn att hela världen ryms där i
men så liten är den plats där de bara får vara




Fri vers (Modernistisk dikt) av Tess the mess
Läst 278 gånger
Publicerad 2013-12-26 13:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tess the mess
Tess the mess