Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ögonblick


Överallt, allt oftare
kom döden,
lade sig vid mina fötter

Den log medan ögon stillades
påminde om förgänglighet
och liv

När det sista vingslaget tystnat
bryter själen sig ut
medan gropen grävs
för det som aldrig blev

Burfågeln plockar sina sista fjädrar i ångestskri,
avundas den överkörda hackspetten
begravd i höstlövsguld
med frihetens sol skimrande mot fjäderdräkten

Sjunger en sista gång
Ett ögonblick
i frihet


©Gunilla Wahlsten 2013




Fri vers av Gunilla Wahlsten
Läst 490 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-27 18:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Wahlsten
Gunilla Wahlsten