Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter inspiration av Gustaf Fröding, Tre trallande jäntor


Tre jamande kattor

Där gingo tre kattor i solen
på vägen vid Lindars allé,
de svängde, de svepte med svansen,
de jamade, alla de tre.

Och gingo i takt som soldater
och sedan så valsade de,
och "Mera mat på faten"
de jamade, alla de tre.

Men när som de kommo till kröken
av vägen vid Lindars allé,
de jamade alla: "Hör mössen!"
sen smögo och tystnade de.

Och tego så tyst som de döda
och jagade, alla de tre.
och mössen blev deras föda
och därföre tystnade de.

Mjau!

Det stod tre hankatter vid grinden,
och därför så lystnade de
och de var så röda om pälsen,
de jamande hanarna tre.

Det stod tre hankatter vid kröken
och jamade, alla de tre,
och jamde och skreko: "Vi gökar!"
och alla så jamade de.




Bunden vers (Rim) av Mona J.
Läst 332 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-12-30 00:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas ;)
2013-12-30

  Minkki VIP
Åh... att få höra denna text sjungas av Delta Rhythm Boys ;)
2013-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Mona J.
Mona J.