Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sju resor

 

i.

vaggande värme
livmoder huvudstupa
födelsekanal

 

ii.

pilen har lämnat
bågsträngen och sjunger sig
framåt mot målet

 

iii.

jag hittade på
vägen under tiden som
jag vandrade den

 

iv.

på hälleberget
pärlar sig en kopparorm
då solen stiger

 

v.

faller baklänges
cirklar i Vintergatan
genomlyst mjölkväg

 

vi.

i Argentina
sväljs en hel stad av slukhål
en schaktad gruvgång

 

vii.

gravskeppet sjösatt
på en östgötsk åkerlapp
vågvägens stiltje

 

 




Bunden vers (Haiku) av Stefan Albrektsson
Läst 346 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-12-30 06:40



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2014-01-12

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om dina haikus...speciellt "jag hittade på vägen under tiden som jag vandrade den"...känner en frihet i de orden...
2013-12-31

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Lösryckta ord som ger ett sammanhang. Gillas.
2013-12-30

  Fredrik P. VIP
Inspirerande haikusar:
"jag hittade på"
"pilen har lämnat"
"vaggande värme"
Jag tycker bäst om de tre
inledande som väcker
många egna tankar och
känslor. Bravo!
2013-12-30

    ej medlem längre
mycket att gilla, särskilt hoppen mellan stroferna
2013-12-30

  Jaseph
En mångstämmig haikusvit. i: Så överrumplande stark om vår väg in i världen. ii: När jag hör om pilen tänker jag på dikten som lever sitt eget liv efter tillkomsten, i samspel med nya läsare.
Fångas även av övriga resor. Känner att berättelsen om slukhålet är en mörk ton som behövs i körsången. För trovärdighetens skull.

2013-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson