Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuldsanering (Peccatori, sed carissimi)


Alla dessa kräldjur
som jag med min mun förbannar.
Jag känner dem alla vid namn
men jag vill inte kännas vid dem.
Följde de djävlarna med mig
in i palatset då jag flyttade in? 

Jag himlar med ögonen
över deras närvaro. De myllrar
omkring mina fötter. Jag slår
ut med armarna, rycker på axlarna.
Vem släppte in dem här? Jag
matar dem i hemlighet under bordet. 

Jag göder mina skuggor som husdjur.
Jag arma människa! Κυριε Ιησου Χριστε,
Υιε του Θεου, ελεησον με τον 'αμαρτωλον.

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 379 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-12-31 07:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Begrundar.
2014-01-12

  Jaseph
En dikt som talar för den troende människan
mitt i hennes trångmål. Inte minst känner
jag igen Paulus tänkesätt i Rom. 7:14-25.
(Mittenraden i sista strofen innehåller
ett direkt citat ur vers 24.)

Var och en som ständigt kämpar med
alla sina skuggsidor och trots
allt flyr till Guds nåd
och förlåtelse känner igen sig här.


Dikten landar i Jesusbönen på
gammal god grekiska. En bön
som i ortodox tradition ses
som trons andetag.

Omfamnad av kärlek trots allt,
som också rubriken antyder.




2014-01-02

  Ingela Svenson VIP
Ja, matar vi dem förökar de sig! Vasst och med spjutet rakt!
2014-01-01

  ResenärGenomLivet VIP
Snacka om kamp!!! "jag matar dem i hemlighet under bordet"...här gäller självrannsakan minsann...såå bra skrivet...man får sej en tankeställare...
2013-12-31

  Fredrik Klang
Kampen mellan hjärta och intellekt, sanning och lögn. En röst inifrån och en utifrån som tranströmer beskriver det. Själens dunkla natt. Summering Kapitel 8:1
Gott nytt storebror
2013-12-31

  Tess74
Love it! Även om sista raderna är rena grekiskan för mig :)
2013-12-31

  Anya VIP
Det finns en stor dubbelhet i diktarjagets förhållande till kräldjuren. diktarjaget vill inte kännas vid dem men matar dem i hemlighet. Diktarjaget verkar även trotsa dessa kräldjur genom att himla med ögonen. Vad står dessa kräldjur för? Med tanke på titeln så far mina tankar till alla onda gärningar och handlingar vi åstadkommer? De mörka skuggorna i vårt liv...precis som sista strofen pekar på. Bra!
2013-12-31

    ej medlem längre
ångestfylld text från de mörka källarhålen..och jag kan nästan uttyda sista raderna..
2013-12-31

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Eller om det är grekiska?
2013-12-31

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Snacka om smal poesi :-)
Hur många kan läsa både ryska och svenska?
2013-12-31

  Palett
Bra text om kampen.
2013-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson