Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Karin Mandelstam i boken Dansande bin: drömma att sommaren är evig, och veta hur kort den är


Vem äger sina drömmar?

 

 

 

just idag
lägger jag

mina drömmar

i en liten ask
just idag
lever jag

stritt i strömmar,

gör ett präktigt
magaplask
- pladask!

just idag när
jag ett hemligt hopp
en askad dröm

just idag, nån dag
lyfter dröm ur ask
Fenix ur sin aska

just idag, nån dag,
kan jag se tillbaka
öppna locket, se

hur drömmar ju vill spraka
med gnisterljus och värma

hur generöst just de vill ge
mig mod att livet närma


hur de vid lockets knäpp
ej hängde läpp
för i den stunden,

just i den sekunden
de fann för gott att slinka ut

just idag, nån dag,
står jag med öppen ask i handen
och den är tom men själv är jag

så fylld av drömmar
för drömmar älskar friheten
att välja var de bor

de valde
mig

till viste
  

 

2013-12-31 12:21

 

 

 




Bunden vers av Minkki VIP
Läst 584 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-12-31 12:00



Bookmark and Share


  Hans Christian
Åh, herrejösses. Just var jag behövde för att ta mig ur och in i denna dag! Ja, det var allt jag hade att säga :o)
2014-05-14

  gunnnar nylund VIP
Ja, man skulle ha en drömfångare som snappade upp de intressanata,
äventyrliga och roande urvalet av drömmar.... tänk om man kunde få beställa sina drömmar, ack ja!!
2014-04-11

  bittemi VIP
En underbar text att njuta av!
2014-01-04

  © anakreon VIP
Drömmar är den tänkande människans rikedom!
Kram
Calle
2014-01-04

    ADI Nehlin
underbar text
2014-01-04

  axveronika
Å så härlig. Njutbar i varje fras och i berättelsen som i miniformat utspelar sig
2014-01-04

  petter rost
En riktig Minkkivisa, tack!
2014-01-02

  Björn Nilsson VIP
Vad är man utan drömmar? Utan fantasi kanske? Med drömmar kan man komma på ny-ord som 'askad' (tror inte att det finns tidigare) och göra livet mer magiskt!

Gott nytt år!
2013-12-31

    ej medlem längre
Tack för en drömmande stund med dina ord som lots
2013-12-31

  walborg
Ljuvlig text - varmt tack! Poesin språk
2013-12-31

  Eva Langrath VIP
Underbart hoppfull text.
2013-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP