Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM GATOR KUNDE TALA

om gator kunde tala

visa bilder från i går

och bli sentimentala

fälla en och annan tår

så skulle de få fylla

minnesluckor som jag har

för det jag en gång hyllat

kunde inte leva kvar

 

 

 

det fattas pusselbitar

i min självbiografi

så den kan inte skrivas

det är bäst att låta bli

och brottstyckena tumlar

liksom famlande fragment

om gator kunde mumla

blev de hela dokument

 

 

 

jag borde skrivit dagbok

nu är mjölken redan spilld

nu återstår att gråta

över ofullständig bild

om gator kunde tala

om skogar sjöng en sång

så fanns det mer att ta av

om hur det var en gång

 

 

LARZ GUSTAFSSON   1/1 2014




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 925 gånger och applåderad av 36 personer
Utvald text
Publicerad 2014-01-01 13:03



Bookmark and Share


  iennie
riktigt bra =) blir försatt i tankar älskar det!
2014-02-14

  Michaela Dutius
En fantastisk text Larz!
Som berör på många plan!
2014-01-26

    sajo
Gillar din text. Den här känslan får jag ibland som i Falun där det finns äldre bebyggelse bland nya hus och man skulle vilja att gatan kunde återge vad dom hänt här då det var förr i tiden.

Applåder och grattis till placering
2014-01-23

  KattenKin VIP
Så vackert!
2014-01-09

  Bjarne Nordbö
Rim som funkar utmärkt och känns som hela stycket kommer inifrån.

2014-01-07

  filharmoniker
superbra
2014-01-07

    Ken Cassel
Bra Larza ;)
2014-01-07

  Teresia Ridell
Fint, med fin mening och med ett riktigt bra flyt i raderna !
2014-01-06

  Redeemer
Gillar detta eftertänksamma alster
2014-01-04

    ej medlem längre
Gillar mycket..
2014-01-03

  axveronika
En sång! Om tidens gång! Jag hör den till gitarr. Fin!
2014-01-03

  Palett
Så bra denna text är !!
2014-01-03

  Stefan Albrektsson
Ferlinsk (och kanske lite anderssonsk också) i tonen och vissa bilder! Sångbart och välfunna rim. Mycket gott och välskrivet!!
2014-01-02

  anits VIP
Så fint och tänkvärt skrivet,
2014-01-02

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilken fin text ! tänk vad mycket skulle man få veta...Gillar!
2014-01-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Du sätter ord på det jag många gånger tänkt! Skriva dagbok hade inte varit fel. Och alla svar man saknar från det förflutna.
2014-01-01

  hurt and broken
Sant o fint skrivet
2014-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP