Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att bli en tjur

Hur vällustigt stod inte skogen
då våren nyss startat sitt lopp
hur väntade inte lusten
på gröna blad och knopp

Stod så inte blommor
i gropar gjorda för start
och väntade inte äpplen
på att vara annat än kart

Väntade inte djuren
på att växa upp och vara
något annat än valp och kalv
att vara ett vuxet djur bara

bli brunstig och glad i hågen
och få välja själv i skogen
vem till maka välja
och för evigt vara trogen

det väntades våren skapa
ett vuxet liv med frihet
en resa från knopp till frukt
och en nyvaknad ömhet

till det som gör livet kärt
det väntar skogens alla djur
på att få uppleva en dag
att få bli en ståtlig tjur

eller bara bli en sån som jag







Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-01 18:12



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Wow!
Vilken flödande vällust!
En poetisk manlig tjur
Bubblande av brunst och must
Han kommer och gör sin kur
Det råmas: Jädra kossor försvinn!
Den där tjuren, den är min!
Han som diktar med sådan bravur

Och det blir förstås bröl och kravaller
Trots elstängsel och foderbordsogaller
2014-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter