Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar kring en segelbåts ruff.


Livmoder - vackraste ordet

Nedkrupen i ruffen på en åldrad folkbåt.
Tryggt förankrad
Vattnet skvalpande mot bordläggningen.
Det lugna vaggandet.
Måsars sömniga rop långt bort.

Till vågornas kluckande somnar han,
Han är tillbaka i livmodern,
Hans drömmar är lugna eller inga alls.

Han har aldrig varit så nära sin begynnelse.

ue.




Fri vers (Prosapoesi) av Ulf Ekeram
Läst 253 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-02 03:15

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram