Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slumrande Mälarstad

Glittrande vatten speglar din stillsamma, åldrade siluett,
medan du föder melankoliska tankar formulerade i preteritum.
Jag lyssnar till dina tysta minnen berättade av lågmälda husväggar.

Du slumrar när jag planlöst promenerar på halvtomma gator,
och presenterar mig som en gammal bekant på tillfälligt återbesök.

-

Vår lek snurrade fortare och fortare. Spring med mig! Snurra igen!
Gungan strävade mot täta trädkronor som tog emot mig. Knuffade tillbaka.
Lena, lockande hästkastanjer låg utspridda i gräset.
Vi stannade upp – kände deras mjukhet i våra händer – samlade ihop dem.

-

Mälarstad – du var endast barndom och ålderdom,
trött av syrebrist och oförmögen att omfamna nuet.

En mäktig tornspira ser mig idag trippa lätt på tå förbi djupa ensamma gravar.
Kommer du någonsin att vakna? Carpe Diem min vän!







Fri vers (Fri form) av Malou Åström
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-03 10:17



Bookmark and Share


  axveronika
En sång att lägga till de som finns om Mälardrottningen! Tex Se hur hela Uppland stå i lågor mfl
2014-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Malou Åström
Malou Åström