Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyårnatten som den alltid är.


NYÅR (Eller: "Skål för ungdomen morgonen efter")

Skål för de unga med framtid i hand
Förtvinade barn i natten
De dricker för kvällen som ock är ung
De skålar för glädjen och skratten

Förväntan susar i rymden
På fester för nya år
Men så rinner lusten ut
Allt medan som tiden går

Och när klockan klingat tolv
Är fyllan allt man har
För trots att året är nytt
Klänger gamla livet kvar

Ensam linkar man sedan hem
Skrikande skrattande trött
Besvikelsen lyser igenom
Ögonen fulla av blött

För inte finns festen i önskan
Den kommer nog aldrig hit
Och fyllan visar ej vägen
Man blir inte full av sprit.

Skål för ungdomen morgonen efter
Skål för dem som inte finns
Smutsiga kräk i skadad natt
Skålade kvällen de inte minns




Bunden vers (Rim) av Asta Kass
Läst 387 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-01-03 12:57



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
"Man blir inte full av sprit".
2018-10-09

  Gerda
fantastisk skildring av många av mina gångna nyår
2014-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Asta Kass