Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett nytt år

Ett nytt år kommer oss till mötes
som ett oskrivet blad
Linjerna finns där
men texten är okänd, bilderna saknas

Ett nytt år känns
som orörda snöfält
Vi vet vad som finns därunder
med inte riktigt hur det tar sig ut

Ett nytt år är
som att möta en bekant
som man inte känner helt och fullt
men gärna vill veta mera om

Ett nytt år överraskar
som innehållet i paketet
som överräcks till dig
på julaftonens kväll

Ett nytt år verkar bekant
som datumen i almanackan
fast dagarna ännu inte
har fått sitt innehåll

Ett nytt år ger förväntan
på att allt det goda kommer igen
att nya möten och händelser
ska berika livet

Gott Nytt År!




Fri vers av Birgitta Jacobsson
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-03 22:15



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Härlig text.
2014-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Jacobsson
Birgitta Jacobsson