Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje dag ett år

 

 

varje dag står
mitt enkla jag

inför ett nytt år,

nu jag det ser
- inför Trettondag -
det är som igår

jag skulle ha läst
honom, William S-speare
varje år, men det går

som det går
när annat i vägen står

likväl jag inser

att det är bäst
det som sker
som det sker

i livets stora fest,
att livet ger oss dagar
precis som det behagar

och att idag, igår,
i morgon är en rad av år

som inte sluter cirklar,

för att i spiral de går
- att varje stund i livet
är lika ny som gryningen

är som dyningen

efter en stormig natt,
så - god natt!

 

2014-01-04  22:14




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-01-04 21:16



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Nyåret är en skälm. Den nya dagen är en möjlighet.
Calle
2014-01-08

    ADI Nehlin
underfundiga, vackra och berörande ord
2014-01-05

  petter rost
- att varje stund i livet
är lika ny som gryningen
är som dyningen
efter en stormig natt,

... en väldigt vacker bild av en ofta undanskymd sanning
2014-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP