Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur kommer det sig att det oöverstigliga befanns vara hanterligt, när man tittar i backspegeln?


Tröstvisa från öst - en genre för sig (Fundra)

 

 

det oöverstigliga

kräver bara lite mer

än vanliga motgångar

- först lite hårdare huvud

att banka i motväggen,

sedan lite böjligare tanke

för att hitta några utgångar,

därtill en sjujäkla förmåga

att möta uteblivna framgångar

 

något mer?

oförvägenhet,

förtröstan, seghet,

mod att övervinna sin feghet,

kanske bara ett uns genialitet

om ens det

 

visst är det en tröst att veta

när man står inför det konkreta

eller bara tänkta oöverstigliga?

 

2014-01-05  20:50

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-05 19:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stort tack för dina sanna ord här!
2014-01-06

  walborg
applåd för den svansföringen
2014-01-06

    ej medlem längre
Så sant. så sant...
2014-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP