Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev allvarligare än jag tänkte först och när jag googlade efter en bild till texten så dök det upp en del riktigt sorgliga människoöden... Måste kanske skriva också att det bara är en dikt, inte verklighet.


Mormor, brorsan och jag...

Jag hamrar och spikar och bygger en bil
Mormor käkar fil
Och brorsan tar en sil

Jag hamrar och spikar och bygger en båt
Mormor satt och åt
Brorsan tände på

Jag hamrar och spikar och bygger en vagn
Nu käkar mormor lasagne
Brorsan åker spårvagn

Jag hamrar och spikar och bygger apparaten
Mormor diskar faten
Brorsan åt upp undulaten

Jag hamrar och spikar och bygger i grannbyn
Mormor äter havregryn
Brorsan ser spindlar i skräcksyn

Jag hamrar och spikar och bygger en stund
Mormor hon är tjock och rund
Brorsan är inte sund

Jag hamrar och spikar och bygger i Nysäter
Mormor äter sill och potäter
Brorsan sitter på rättspsykiatriska i Säter

Jag hamrar och spikar och bygger en affär
Mormor äter blåbär
Brorsan blir knivhuggen i magen av polaren Per

Jag hamrar och spikar och bygger en solros
Mormor käkar köttbullar med mos
Brorsan tar en överdos

Jag hamrar och spikar och bygger en kista
Mormor torkar en tår och viskar
Vad hände egentligen med hans livsgnista?

Jag hamrar och spikar och bygger en ros
Mormor nynnar på en sorgsen blues
Brorsan dog av en överdos




Bunden vers (Rim) av Mona J.
Läst 685 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-07 12:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Skrivet med stor känsla och inlevelse som berör!
2014-01-08

  axveronika
Det här är som en medeltida ballad med ett omkväde. Oftast var det ju hemska människoöden man möter i balladerna. Skickligt hopsnickrat.

2014-01-07

  louisegirl
Bra skrivit!
Tänkvärd och
mycket berörande!
2014-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Mona J.
Mona J.