Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Droppar på berget

Droppar rinner från berget grått
det torra blir våtaste vått

daggen flyr när dagen vaknar
till och med konturerna raknar

mossan växer på träden
och ranunkel frodas mer än säden

ångan stiger, matar molnen stinna
när ska värmen från solen vinna?

daggkåpor svämmar över
av mer vatten än de behöver

vad kallas det då dammarna rämnar
och fukten aldrig jorden lämnar

Noak byggde sin ark för att fly
när molnen skymde hela vår sky

han tog sina djur på seglats
alla fick sin givna plats

där stod giraffer och noshörning
sida vid sida och utan störning

och aporna sprang som katten
runt Noah där vid ratten

Men aldrig tog regnet slut
och inte den här dikten heller

förrän nyss







Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-07 21:35



Bookmark and Share


  Mona J.
Synd att dikten tog slut, hade gärna fortsatt läsa! :)
2014-01-08

  Solitaire VIP
Hahahaha jaa...
Evan den allsmäktige också.
Det börjar bli skarpt läge!

2014-01-07

  axveronika
Kul!
2014-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter