Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På Modersmål


Oslo By

Natta tar snart tak i Oslo by
de som møter morgendagen med å våkne unner tak
kan møte natta i ro å mak
mens andre må vandre rundt i natta for å søke ly

Dette er hovedstaden i ett av verdens rikeste land
allikevel vandrer det barn å tenåringer i sentrums gater
å jeg tror det er noe de egenlig hater
deres drøm er nok bare å få vile ut i ei trygg havn


De er også noens datter å sønn
der foreldrene ofte av ulike grunner
har mistet kontakten å lider helvetes stunder
så derfor vill jeg avslutte det hele med en bønn

Kjære Guder som i himmlene bor
dere som skal se till liten å stor
kan dere ikke la være å sraffe våre barn å unge
å belaste dem med byrder som er så tunge
kan dere ikke heller ta noen som har lurt seg rik å mett
på sånne som slitt seg ut i sitt arme svett
men det er vell kansje opplagt sånn
att når de er ferdige så skal de ned i bånn
å att de som har hatt det vanskeligst her i verden
skal få det de fortjener etter siste ferden
da får vi klart for oss utgangen alle sammen
å folder våre hender i ett enstemmig

Amen




Bunden vers (Rim) av Jostein Solbrekke
Läst 311 gånger
Publicerad 2014-01-08 21:07



Bookmark and Share


  axveronika
Vackert skrivet och rimmat. Och att barn o ungdomar far illa i våra länder - det går verkligen inte att försvara
2014-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Jostein Solbrekke
Jostein Solbrekke