Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att göra eller att icke göra

Om jag gjorde saker endast för att få något skulle jag bli besviken. Fast om jag gjorde saker på grund av min starka kontakt med mitt innersta kärna skulle jag tillslut bli fri från destruktiv beteende och fri från destruktion. Är det inte vad detta fantastiska ekosystem (som vi lever i och utanför) bygger på.

Varför inte bygga sitt görande på att se det vackra som skiner igenom mitt så kallande själv såsom de andras. För vad är inte vackrare än att se en ens människas sanna syfte: kärlek och ståtlighet, skina igenom deras varande så starkt att allting annat blir utan betydelse.

Till alla som är kära i livets kärna: se hur blommorna växer utan något problem i världen, se trädens ståtlighet, se rosornas kärlek. Se hur djur leker, äter, sover som att de inte skulle finnas något problem i världen. Kom och se kattens självklara rörelser och hundarnas ständiga, oförstörbara kärlek till människan.

Se allt detta med dessa frågor i åtanke: Hur kan jag inte ha en vilja formgiva dessa egenskaper, som är så vackra, som är så enkla? Är inte jag en del av detta vackra ekosystem?

Så varför inte glömma allting som hamnar utanför kärlekens och ekosystemets kraft och därmed förvandlas till en fri och kämpande människa som står för allt som är sant och som inte står för något som är falsk.

Varför inte lämna sin kokong och bli en vacker ståtlig fjäril.

För inte förens dess är du hemma inte förens dess är du fri.




Fri vers (Fri form) av ViljansKraft
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-10 15:27



Bookmark and Share


  Densen VIP
Gillar dina ord;)...Är det detta som kallas för Utopi...tror jag visst?;)
2014-01-21
  > Nästa text
< Föregående

ViljansKraft
ViljansKraft