Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samlaren

Tanken är som en fjäril -
befriad från sin puppa
vecklar den ut sina vingar
jag står beredd med håven
för att fånga in vackra exemplar,
visa upp deras skönhet för mina vänner

Tanken är som en snäcka eller en liten sten
rullande i vågens makt
lyser dess unika färger genom det grönblåa vattnet
jag står beredd med asken
för att samla upp de finaste
och spara för framtiden

Tanken är som en fjäder
från en vacker fågel
skild från sin bärare visar den upp
en palett av färger
också de tidigare gömda kroppsnära
sparar jag i ett genomskinligt kuvert
för att senare beundra dess prakt

Men tanken är också det fria i en känslostämning
omöjlig att fånga i tiden
ställd i relation till skönheten
i tingen jag samlar
dess källa lever i mig
och alla nya tankar som föds i varje minut sköljer fram nya samband -
i mig finns livets oändliga samling




Fri vers (Fri form) av RW3
Läst 308 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-01-10 20:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja, det kanske kan förklara sammanhanget, men jag är helt emot att fånga en fjäril, en levande varelse.. på det viset. faktiskt.. då vore det bättre att måla av den. helt enkelt.
2014-01-25

    ej medlem längre
ja, det kanske kan förklara sammanhanget, men jag är helt emot att fånga en fjäril, en levande varelse.. på det viset. faktiskt.. då vore det bättre att måla av den. helt enkelt.
2014-01-25

  Ponkla
Så bra skrivet! Kopplingen ner mot slutet som binder ihop allt i en samling. Tack!
2014-01-11

  annacecilia
Sparar!!
2014-01-10
  > Nästa text
< Föregående

RW3
RW3