Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det blev en sexfotat sonett, det bara blev så


Svensk vinter

Den evigt långa vintern kommit för att stanna
Kall vind som huligan försöker allting krasa
Och ensam gatulykta pendlar vilt av fasa
Det blev så mörkt att alla väntar snö som manna

När natten segrar över dagen, den försvinner
Och dyker ner i dunkla kalla djup som sälen
Tungt mörker glor från blinda fönster rakt i själen
Det pressar ner humöret. Långsamt tiden rinner.

Nu tusen Juleljusen drar familjer samman.
Köttbullar, sill. Från äldreboende ”Syren”
för några timmar kommer även gamla mamman

Ringdans, smågrodorna, baksmälla och Ipren
Snöyra, halka, kalla bilar, en och annan
Solglimt, och sedan blir det grått och kallt igen


Av Alicia Stenfors




Bunden vers (Sonett) av Alicia Stenfors
Läst 477 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-01-10 22:13



Bookmark and Share


    Rolf Zandén

Det är kontrasterna som gör det, hade vi inte vintern skulle man inte njuta av sommaren som vi gör och mörkret skulle man inte se ljuset på samma sätt. Kontrasten ger och utvecklar.
2014-01-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint och fyndigt skriftat om vintern!
2014-01-17

  Marita Ohlquist VIP
Man måste ha tagit sig genom vintern
för att till fullo kunna glädjas av våren.
2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Alicia Stenfors
Alicia Stenfors