Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
TTT=Tvivelaktigt tråkig titel


Lyckorus i sjukhus



sjukhuskorridoren
alltid den unkna doften

som av gammal hudavlagring
latex
blod
och klorin

jag äntrar
avdelning 5
rum 367

mamma

hon reser sig från sängen
ser på mig med den där
efterlängtade spralliga blicken
och uttalar:

-jag får komma hem

varpå hon dansant
svänger sina lurviga ben
under sjukhusrocken
i en glädjedans

mitt hjärta instämmer
rytmiskt i dansen
andas ut



*definitionen av lycka*




Fri vers (Fri form) av Postgård
Läst 647 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-11 01:59



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag tycker verkligen om inledningen av texten. Den är avskalad och ändå så tydlig. skickligt. En varm text som tilltalar mig.
Skulle önska att andra delen av texten gick att få till lika avskalad...men det kanske inte går??? Här dyker adjektiven och beskrivningarna upp och då får jag som läsare inte skapa egna bilder i huvudet.
2014-03-17

  Tillbringaren VIP
Gillar de avskalade detaljerna, talande. Och hjärtat som dansar med! Jättefin.
2014-01-19

  poetryGirl
fin dikt
2014-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Postgård
Postgård

Mina favoriter
Sotare
I mig