Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Septembermelankoli

Tidningsprassel
viskande ord
porslinsklirr
teets värme sprider sig
inombords;
lakritssmaken påminner
om pepparkakor
och julensamhet
Septembermelankoli
jag: inklämd mellan hav och oändlighet
utan regnkläder, paraply
eller överlevnadskostym
Almarnas vajande dans
är mitt tak ikväll
Septembermelankoli
lakritssmak
dämpade röster
”biblioteket stänger om femton minuter”.

© Laura Popa

Dikten ingår i diktsamlingen "Som en meditativ chaconne", Adagio förlag 2012.




Fri vers (Fri form) av Laura Popa
Läst 507 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-01-11 17:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
te+ lakrits+
2014-07-13

  Ulf D VIP
Bibliotek är spännande platser, som här uppbrottet i ingressen kommer tillbaka i sista raden och jag kan inte annat än hålla med, den här gillar jag.
2014-01-11

    Tollwut
I like!
2014-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Laura Popa
Laura Popa