Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olika bemötanden på grund av kroppsstorlek.


Förändringens glädje.




Vi har tyvärr inga andra storlekar
sa damen med ett hånleende

Inte jag heller
mumlade jag och smög ut ur affären

övervikten försvann

tillbaka till affären

samma biträde - och ändå inte

leende tog hon fram säsongens nyheter

Vill inte förhasta mig sa jag och dansade ut




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-01-14 12:05



Bookmark and Share


  Poesia VIP
Så träffande beskrivet.
2016-05-24

  Micael Axelsson
Diskriminering kring (över- o under-)vikt, ack så viktig att lyfta fram.

Rapp i mun, och presenterar sedan ett skeende när det blir en vändning, och Diktjaget senare återkommer till samma butik o kammar hem en härlig känsla, vet inte hur jag ska förklara... men ja, en sorts vinst/seger är det nog jag letar efter.
2016-01-06

  catharina.jerbo VIP
"inte jag heller" var den bästa meningen jag läst på länge! toppen!
2014-11-12

    AgnesKenshin
grymt... att det ska behöva vara så!
2014-08-29

  Alicia Stenfors
Mycket bra gjort!
2014-01-16

  Jerry Engström
Fin vändning :)
2014-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP