Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bli hare



haren är inte rädd för någonting
haren tar sig självsäkert fram över ängarna
den mjuka kroppen i medvind

jag står på ängen och ser på
harens rörelser gör mig lugn
de snabba bakbenen
hur de böjer sig

haren är fokuserad
blicken är fäst på en punkt
långt långt fram

jag låtsas som om jag inte finns
som om det bara är harens
tvärsäkra rörelser över ängen
som existerar i detta nu

haren gör anspråk på att vara allt
harens hjärna är blank och ren

jag är människa
jag har smutsiga erfarenheter
jag kan aldrig bli lika snabb och vit
som en hare
det får jag leva med

jag kan bara önska mig in
i harens medvetande
anamma harens kvicka rörelser
och förståndiga natur

ingenting skrämmer mig
när jag lever mig in i haren
inget annat tillstånd
gör mig så nöjd

jag vill alltid vara hare
såsom harar är harar

jag vill att haren ska komma hit
och lära mig vara hare
på riktigt
så att jag kan börja om mitt liv
som hare








Fri vers (Fri form) av pang
Läst 733 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2014-01-15 00:36



Bookmark and Share


  Nolltillhundra
Den tycker jag om!
2014-03-09

    ej medlem längre
du är genial, den allra mest briljanta poeten jag någonsin stött på. jag beundrar dig enormt, vet du
2014-02-10

    99knivesinside
Jag dör på detta, för bra. När jag blir stor vill jag skriva som du.
2014-02-02

  Lars Hedlin
Jätte bra skrivit...
2014-01-15

  Lilla kråkan
Härlig
2014-01-15

  Freddy Eastling
Det finns gott om om harar att inspireras av här i Uppsala. I övrigt är du briljant. Applåd.
2014-01-15
  > Nästa text
< Föregående

pang
pang

Mina favoriter
livet