Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite fritt inspirerad av Magnus Uggla kanske eller inte...!?


En helg i festandets tecken

Svepande världsvana gester
en stilig modeikon
shot efter shot
i centrum på alla fester

drar skämt och leker kung
bjuder alla på drinkar
generösast av alla en dag
men efteråt blir han så tung

en spillra blott dagen efter
skäggstubb och rödögd
ligger platt i soffan
och lever på rester

meningslösa serier på tv
en påse ostbågar och en öl
rör sig knappast alls
och hinken står där breve

Men nästa helg är han igång
fullast av alla han blir
står på borden och skrålar
en knappt igenkännbar sång

för att sedan vara dagen efter
ett liv i soffan och rödögd
hes och väldigt trött
så det blir såna där rester

i repris från förra helgen






Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-17 19:34



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Men sicken en!
man undrar hur han hinner
Tigger han rester
av festande kvinnor
eller har han egen hemleverans
från ett stadshotell nånstans?

2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter