Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De känsliga



Att veta hur är det känsligaste utav
alla mina ändlösa kapitel

det svåraste. Likt nu. Valen.

äpplet, sagorna där hemma är ju
trösten mitt i mullrandet av alla
värdsliga beslut.

ensamtiden den vi bröt oss ur
ljuden byggandet och plötsligt
har en framtid stakats ut,


det är då hon fräser talar ut till
vilken nytta krävs ett gensvar
något extra

allting faller allt blir mörker


världens larm har slagit ut i
starkt röda blomster synes
ingen himmel inga stränder


allt är slagfält, dimma och hon
hittar inte ut.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 468 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-01-18 12:28



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag "ser/hör" en kommunikationskrock följt av tystnad och låsta positioner. Bilderna starka, och framför allt tycker jag att de två avslutande raderna sammanfattar lägespositionen för den ena parten (kanske båda): "allt är slagfält, dimma och hon / hittar inte ut." Ja, hur gör man nu, för att hitta ut igen?
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP