Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrev Carl Michael Bellman den 13 februari 1776 då hon är på Bisslinge


Akrostikon till Lovisa Fredrika

Lifsbesvären bör man döda,
Om man stadgad är - och vis,
Vid din åsyn lifvets möda
Jag förgäter, min L o v i s e,
Skönsta vän, min rena låga
Aldrig släks den, må du tro,
Från dig skild är mig en plåga,
Råka dig är all min ro,
Ensam du i hjertat hvilar,
Dagligt nämner jag ditt namn,
Redligt bröst det aldrig smilar,
Ja, blott dödens styng och pilar
Kan mig rycka ur Din famn










Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-18 15:00



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint och bra förmedlat!
2014-01-19

  ULJO
Finn mycket att hämta i hans skriftet. Väl förmedlat
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt