Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kung Bore - den dåren

Ur gryningsrodnad jorden betäcks
av solens bleka glans
näcken dansar sin polska
en suggestiv och livlig dans

nu vaknar så konturen
av jorden skönhets säll
så vaknar nu naturen
av hundars yrvakna skäll

där sträcker blommor
sina yrvakna knoppar
mot den ännu bleka sol
nu föds det snödroppar

som först i loppet är
en liten glimt av våren
som vintern sakta förtär
och slickar ömt såren

efter Kung Bore den dåren




Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 267 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-01-18 19:25



Bookmark and Share


  Nanna X
din text ger hopp för en vinterhatare, tack!
2014-01-26

  Solitaire VIP
Låt oss nu njuta
Av kristallfrasande fräsch snö
Innan knopparna skjuta
Och den stackars Bore måste dö
Nej rojalisterna bekänner jag mig inte till
Men stackars Bores liv jag nog ändå värna vill
Bara januari
Och kanske kvar i
Februari
Men sen
Ja sen får det gärna vara vår igen
2014-01-18

  Carola Bouvin
Vackert om den kommande våren
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter