Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en ny dag

splittrade drömmar om skönhet
tränger in i varje tanke

dina klara linjer
rinner ut i floder

du fängslas av luften
och avdunstar

din varma andedräkt
förkromar
mina leder
stillar
möjliggör
blodets
finala mål
ändar mina andetag

ur dina bronsfärgade ögon
exploderar en symfoni
av sympati

minnen stelnar
formar orörliga bilder
bränner
epitafium i leran
här vilar en man som älskade
havet
i spegeln


en ny dag gryr

(en flicka
går och drömmer om skönhet
hennes fötter
bikupor av ljus
bränner mina ofärgade ögon)








Fri vers (Modernistisk dikt) av poesi pplot
Läst 466 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2014-01-21 02:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

poesi pplot
poesi pplot