Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drama i 1 akt emellan en far och en sons yrkesdrömmar


OM EN SOM FICK NOBELS LITTERATURPRIS

Fadern : Va håller du på med pojk ?

Sonen : Jag skriver poesi,jag diktar.

Fadern : Va ! P O E S I !? ä du från vettet  pojk, det  är ju
pjosk  å  veklagan  bara, å leder ju  till  melankoli  å depp-
ressioner, sånt där är för småflickshjärtan, nä ! för fan bli
karl, gå ut å sparka fotboll,mecka me bilar,taffsa på tjejer
å ta dä en sup  me dom andra grabbarna, så ska du se att
du väx upp,för dä säger ja bara, pojk ! att ska du överleva
i den här världen så lägg ner känslotjaffset,ser nån att du
har känslor så sårar de dig,direkt !utan pardon,där har du
en annan sorts poesi  verklighetens  poesi, de e nåt annat
det än sån där känslotrams. skaffa  dä ett anständit yrke å
hyffsa till dä,du börja se ut som ett troll....

Sonen : Men jag vill bli poet !

Fadern : Ska du göra dig själv, din  mamma  å mig olyckli
pojk ? va ha ja gjort för synd för å få  höra  detta,va ? ä du
förryckt ? poet  !  de  e  väl  för  fan  inget  yrke,
å inte kan den leva påt heller...va äre  som fluge  i skallen
på dä,pojk ! äre de där djävla böckerna  som  ställt till det
i skallen  på dig så ska  ja  tamigfan  bränna  dom på  bål,
som Tyskarna gjorde me judelitteraturen....

Sonen : Men far ! se på Baudelaire,Poe,Rimbaud å dom....

Fadern : Baudelaire ! en  horkarl, knarkare  och suput som
dog i sin mors armar anfrätt av syfilis, å den andre där Poe
en halvpedofil  som förlova  sig me sin  trettonåriga kusin,
och så rimbåd då eller va du sa, en bögdiktare, å de skulle
va dina förebilder  det, arma  sate, va ska de bli av dig, gå
inte emot  strömmen du gör dig olycklig pojk, skaffa andra
ideal,mig tex

Sonen : Men jag vill inte bli som dig,jag vill bli som mig...

Fadern : Hopplös ! hopplös , fortsätt ditt diktande du, synd
bara  att  du inte var född  på 1800-talet  för då kanske du
kunnat  uppnå  framgång  som poet, men  inte idag, allt är
redan gjort på den fronten, och  kärlekstramset  ska du slå
ur hågen,det är bara sagor  man läser för barn  som  vägra
bli vuxna,så glömm nu inte va jag förmanat dig.

Resume :  Och vad blev det av denne poesiskrivande pojk ?
han stod på sig, gick sin egen väg och tog  till sist  Nobels
litteraturpris. -


Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 1059 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-23 16:03



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
ja ; han har lite "Tjuren Ferdinand" över sig
2014-01-23

    ej medlem längre
Heja honom!Det är manligt att skriva om känslor tycker jag
2014-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP