Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar som kom för mig vid sjukbädden hos en medvetslös patient som drabbats av en stor och oåterkallelig hjärninfarkt.


Vinterträdgården

Vinterträdgården
ett frostnypet landskap.
Vintervila mellan världar.
Beskyddande vita flingor
döljer det som en gång var.

I vinterträdgården,
vilan under stjärnhimlen.
Livet valde en annan väg,
med slutna ögon syns ändå
vintergatans alla stjärnor.

Mitt hjärtas ros blommar än,
livsgnistan värmer den kyliga kvällen
trots orden som mig fattas
trots handen som inte förmår
torka tårarna på din kind.

I vinterträdgården
i väntan på änglarnas timme.
Tyst är omslutet hjärta
där trötta hjärtslag finner vila
i snön som föll i går.

Änglavingar torkar tåren på din kind.
Vill berätta att allt är bra nu.




Fri vers av Änglaögon
Läst 561 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-01-23 20:53



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker och innerlig
2014-02-01

  Lena Själsöga Keijser
mycket vacker
andas din stämma
2014-01-31

  axveronika
Så vacker och vemodig men stark i sin skönhet och sin männskokärlek
2014-01-28

  Lindha W Gustavsson
Suck så vackert! Jag har läst den flera gånger!
2014-01-27

  Lars Hedlin
Vemods vackert skapat!
2014-01-26

  Bo Himmelsbåge
En vemodig, vacker text om Livets skörhet, men också om att det finns Änglar här och nu, som torkar tåren, när smärtan blir för svår. Tack, för att Du finns!
2014-01-25

  Nina.H
Sorgesamt att läsa, men det är skrivet med mycket värme och känsla!
2014-01-24

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så innerligt varmt skrivet...berör
2014-01-24

  Linda CH VIP
Förtröstansfull och vacker text!
2014-01-24

    ej medlem längre
berörande och bedövande vackert om sorgen som slår till ibland..
2014-01-24

    Birgersdotter VIP
Sorglig men väldigt vacker
2014-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon