Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right" - Charles M. Schulz -- (Han som skrev och ritade 'Peanuts' eller 'Snobben')


HEJ NYHETSMÄNNISKA

HEJ NYHETSMÄNNISKA

du tycks ha
förlorat den tydliga
avsändare du
tror
du har jag vet
att du i ditt
avstamp
oftast tror på
ditt egna subjektiva
som objektivt och det
får du komma över
om du alls vill förstå
dig själv och
den produkt
du arbetar i den
produkt som är du
äger troligen ditt
boeende valt
utifrån preferenser
kring tycke och smak
du har hygglig
inkomst inget överdåd när
var du utan mat sist
-ok-
du har en kreativ
-i bästa fall-
inspirerande syssla
som du kunnat välja av
lust och intresse
och du är
-som jag ser det-
medansvarig till det
som just nu
är berättelsen
om
oss
***
allt detta
behöver du inse
NYHETSMÄNNISKA
är
att
vara
mycket
priviligierad nej ditt
lidande är ändå lika
giltigt nej din smärta
förlorar inte sin värdighet
-smärta med värdighet tocket nonsens-
för det vore
bra
för oss alla
om du nyhetsmänniska
såg detta lite bättre
för nu virrar du
sedan lång tid
-om inte i blindo-
så trots allt i inbillad
objektivitet medan
berättelsen du berättar om oss
täljer fram mer lidande ur
det du förtiger för du
har smak och är ganska begåvad
inte sant?
och nu fortsätter berättelsen om oss
och det är nu upp till dig
NYHETSMÄNNISKA
att påbörja
synopsis
till framtiden
som blev hoppet
de hade
***
minns du när det berättades
-det märkliga-
'ALLA KAN BLI PRIVILIGIERADE'
och hur
den
berättelsen om oss
blev till nuet
vi alla genomled?
Då!
***
Det fortsätter.
vad tänker du berätta
om oss
härnäst?
NYHETSMÄNNISKA

***

©2011-2014Jim Björklund




Fri vers (Prosapoesi) av Jim Björklund
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-25 05:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Björklund
Jim Björklund