Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Disparata minnen V



det finns mycket i de svartvita bilderna
fållar av klassens väl häftade hakar
guldskuren ångest i intorkat läder

kräftorna blir mindre år för år

det finns mycket under kistlocket
svunnen tids solfjädrar och silkestrasor
jag lär mig att hovniga på de slitna orientalerna
lägger minken runt halsen
och tänker att det doftar äventyr

konstigt hur doften av död kan vara olika

det finns mycket i skåpen
sirligt präntade recept silver
aldrig sorterad röra och Brandt skorpor
en kontrast mot jungfrukammarens tomhet
och serveringsgångens svunna liv

bittertag och storhet är en märklig blanding

det finns minnen från skribentvägen
men jag blir aldrig vuxen där
guldramarnas liv är alltid barndomens
ty fradgan och giftet formar alltings efteråt
när vi delat den sista måltiden

och kanske kan väven aldrig bli annat än begränsad
men kanske spelar det ingen roll i minneslandet









Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 389 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-25 11:23



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Det är de två sista raderna jag efter ha läst om den flera gånger fastnar vid.

I tidens treenighet ser vi hur väven blev, blir, kommer att bli
till nytt, modernt och föråldrat. Där i minnet formas av platser och tider
till en enhet av själva tidens flykt.
Denna flykt ur tiden lämnar kvar saker där nya historier börjar, tar vid och slutar.

Att betrakta ett svartvitt fotografi och saker blir resor i alla riktningar.


2014-01-26
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP