Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vassen fnissar på vintern

Vassen andas lättare
i kylans överrock
gäddan närsynt studerar
den lägsta botten och

i den damm där isen
lagt sordin på vågorna
ett grytlock täcker
vinterplågorna

en solstråles strimma
där vågen frustar len
fram mot strand
av gyllene grus och sten

här vilar nu naturen
i väntan på en vår
då allting spricker ut
och gäddan blir svår

att fånga med glädje




Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 249 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-28 22:50



Bookmark and Share


  Mona J.
Härliga rim!
2014-02-01

  axveronika
Fint om den närsynta gäddan
2014-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter