Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min dagliga hemväg.


Hemåt en fredagseftermiddag.

Backar försiktigt rullatorn ur bussen.
Gör klartecken åt chauffören.
Går hemåt.
Vägen lutar svagt nedåt.
Bromsar lätt.
Systemflaskorna klirrar tryggt i kassen.
I de gula huset har de släppt ut hundarna
som alla fredagar.
Till vänster ligger jätteeken, kluven av blixten.
Hjälplös.
Till höger raden av brevlådor;
I min ligger en liten grön orm,
väntar på att hugga efter handleden!
Min närmaste granne:
En sjuk skrothandlare;
ruttna traktorer, trasiga bilar, ensamma däck
fyller hans tomt.
Gångvägen upp mot huset.
Parkerar rullatorn. Tar käppen.
Åtta trappsteg; sedan sju till dörrem.
Öppna. Stig in. Häng av jackan.
Byt pjäxorna mot tofflor.

Du är hemma.









Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-29 15:36

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
uppfriskande intryck. nyenkelt läser jag och det gillas.
2014-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram