Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Skönheten kommer att rädda världen" sade Dostojevskij. Hm...


Skönheten och fall

Den antika världen upplevde
tio år av krig
av död och förstörelse
när hela Hellas armada
seglade över havet
och belägrade Tröja.

Den ojämförliga Hektor
Den odödlige Akilles
och otaliga andra dog
medan den vise Odysseus
gick vilse i världens hav
efter att Tröja brändes ner.

Käre Dostojevskij
hur kunde du vara så
övertygad om att ”Skönheten
kommer att rädda världen”?
Visste du inte att en enda kvinnas
Helenas
skönhet räckte till för att
kasta en hel värld
i fördärvet?




Fri vers (Fri form) av Eddy Norest
Läst 240 gånger
Publicerad 2014-01-30 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eddy Norest
Eddy Norest