Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
:)


O-rolig Morfar


jag gjorde en snöboll av morfar
han sa att det var kallt om rumpan
så han kissade i sin blöja
då blev det varmt igen

han har tänderna på sin spis
han säger att det är guld i dem
han har läst matte så han vet allt
om guld och kvadranter

morfar är lite rädd för mig
han sitter på sitt köksbord när jag är där
han ser ända ut till Älvsborgsbron då
han leker båt och tutar på mig och ser dum ut

min morfar har långa ögonbrynshår
han flätar och gör knopar av det
för han har varit sjöman och brevlåda
i sitt förra liv säger han


min morfar är speciell
för han äter upp alla brev som kommer
han tycker om att äta ord säger han
för då glömmer han inte

Eppie-14




Övriga genrer av Epione VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-01-30 16:55



Bookmark and Share


  walborg
En härlig blandning av barns tankar och minnesbilder
2014-02-28

  erkki
En varm Per-Oskarsson-stämning - och humor - över den här. En nostalgisk tår i ena ögat!
2014-02-23

  aol
så vemodsvackert skriftat, jag är ju själv morfar,
2014-02-03

  Lars Hedlin
Bra förmedlat GILLAS!
2014-01-31

    ej medlem längre
Härligt och lekfullt ordflöde. Jag tror att den som är mest speciell är denne morfars barnbarn:-)
2014-01-30

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Gillar tonen i din text...trots det lättsamma, barnsliga touchen glimtar en vis allvar... Bra gestaltat!
2014-01-30

  ~Leonardo~
detta får mig att tänka på vilka speciella minnen som ryms i mor- och farföräldrar.
med min farmor ryms fina minnen. du berättar lite som ur ett barns synvinkel, lättsamt och naturligt enkelt. familjärt och mysigt.
2014-01-30

    ej medlem längre
underhållande, barnslig på ett fint sätt, och lite sorglig. tror mig kunna skönja små undermeningar i varje vers. det är liksom mer än bara en rolig text. eller så överanalyserar jag.
2014-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Epione
Epione VIP