Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsstjärneöga

Skogsglänta i tystnad.
Just där solljuset bryter in
vaknar
Skogsstjärneöga.
Som ekon av ett andetag
står gläntan i full blomning.

Ur skogsstjärnans anspråkslösa kronblad
föds de starkaste själar.
Ur den spirande blommans enkelhet
föds djupheten i varma hjärtan.

Ur blommans skörhet och
ensamhet trots mängden
föds mod och styrka,
en vilja och ett hopp
om att bli älskad
precis som den man är.

Vi är alla ekon av ett andetag
i livsrum av skogsstjärneblomning.
I spåren dröjer vår blomdoft ännu kvar.
Livet är en stilla bris
en beröring lite längre bort.




Fri vers av Änglaögon
Läst 577 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-01-31 20:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Njutbart o vackert porlar orden in i hjärtat..
2014-02-09

    Anna Sefyrin Höijer
Ljuvliga ordval, tindrande och gnistrande vackert.
2014-02-09

  Lindha W Gustavsson
Jag säger bara suck så vackert, ja du vet redan vad jag tycker.....
2014-02-05

  ULJO
Briljant skaldat, grattis!
2014-02-04

  axveronika
Waoh. En beröring längre bort - så bra! Ja skogsstjärnor är eteriska väsen. Så fint du diktat
2014-02-04

    Birgersdotter VIP
Underbar sista vers
2014-02-04

  Linda CH VIP
Så himmelskt vackert! Sista versen är värd 1000 applåder.
2014-02-03

  Nina.H
Helt underbar att läsa och ta in.. njuter av dessa sköra toner!
2014-02-03

  aol
underbart skaldat vännen,
2014-02-02

  Eva Langrath VIP
Ors som jag tar till mig för att värma hjärtat.
2014-02-01

  Bo Himmelsbåge
En vacker, skön o tänkvärd dikt om det anspråkslösas styrka!
2014-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon