Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älvsbyn i mitt hjärta!

I en så´n här landskapsbild
på min tapet
kan jag direkt titta in
ifrån sängen min...

Se där den allra skönaste syn
med vackraste vyn, Älvsbyn
vid Piteälven som strålande rinner
och inte nog med talande ord för "boin" jag finner
för all den längtan dit som i mig brinner
så klart den "boin" över alla andra platser vinner
då jag så klart påminns
om alla de goda da´r
när jag i min barndom där var
så än den lockar så innerligt
och dra´r, så dit igen jag far...







Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 1012 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-02-02 14:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Kolmilavägen där bodde min mormor Bertha med sin make Huberth ... Fantastiskt liv de levde där. Byggde sitt hus, fiskade, åkte skidor med mera... Nu är de aska... Men jag minns Älvsbyn och älven och allt omkring så fint... Jag längtar dit ibland... Solskensminnen! ;)))
2019-01-19

  aol
Har varit i Älvsbyn där är så vackert,
2017-11-04

  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt
Det Bästa**
Älvsbyn Norrbottens
Pärla Är
Med Underskön Natur
Som Finns Där/Kram**

2014-02-08

  kjell-åke bearfoot VIP
Att vara vakt på kanislogen
var snällhetens match
Ingen var tokig
utan man fick bara artighetens klatsch
Att springa Kanisluffen var tuffare
då terrängen var underbart vacker
men backarna bar lite steningt upp
längtar jag ändå tillbaks till målankomstens tack
2014-02-06

  Ljusletaren
Vackert foto!
Att bo i Norrbotten är en rikedom sant/kram
2014-02-05

  aol
s fin hyllning till din bygd
2014-02-02

  ULJO
Härlig hyllning till en älskad hembygd
2014-02-02

  thyra
Underbar hyllning och bild!
2014-02-02

  Lars Hedlin
Så vackert i både skrift och bild!
2014-02-02

  Lärling
Vilket vackert foto!
Ja, det finns mycket gott i Norrbotten...
2014-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt