Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta det varsamt där du går

Ta det varsamt där du går
genom livet du gamle man
där vacklas det på stenar
och du falla i gropar får

Ta det varsamt där du går
ditt öde är redan beseglat
lägg dina sorger i en hatt
och fäll en stilla tår

Ta det varsamt där du går
är du snäll och lyder mitt råd
försök att inte falla igenom
eller trampa någons tår

Ta det varsamt där du går
gå så långsamt du kan
vackla och tveka inte
men fäll föralldel en tår

Ta det varsamt där du går
vägen är utstakad
välj dina steg så noga
och följ i stilla spår

Ta det varsamt där du går
dra nytta av din glädje
dansa dig fram en stund
men trampa ej på någons tår

Ta det bara varsamt
och tänk efter var du går
lämna bara glädje
i dina försiktiga fotspår





Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-02 21:24



Bookmark and Share


  Ponkla
Fint skrivet!
2014-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter