Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära volvoägare!

Nej, det här är inte ett generellt volvoägarproblem utan snarare den Volvo som hade så innerligt svårt att hålla avståndet idag. Ju närmare Volvon kom ju mer sänkte jag farten och spolade dessutom med vindrutespolningen för att på något sätt påkalla uppmärksamhet om att avståndet till min nacke var alldeles för litet. Inget hjälpte tyvärr och vartefter som färden gick genom staden så kunde jag riktigt känna hur irritationen växte i bilen bakom mig.

Att ta en alternativ väg var inget alternativ alls tydligen. Hur jag än försökte så blev det ingen lucka alls, avståndet var i princip såpass nära att jag inte kunde se bakomvarande bils strålkastare i min innerbackspegel.

Jag föredrar att få ha min nacke ifred i fortsättningen men tyvärr är ju förhoppningen inte stor att just du läser det här men om du skulle göra det så försök att hålla ett större avstånd i fortsättningen. Den tid du vinner är i allt väsentligt försumbar och den risk, inte du, utan jag tar är påtaglig. Jag vet att om du skulle köra in i baken på min bil så får du möjligen lite plåtskador och bekymmer med försäkringsbolag osv men jag kan få betydligt värre problem med kanske livslångt lidande av whiplash osv.

Kanske är det ren avundsjuka som gör att du måste studera mina snygga baklysen eller om det är av något annat skäl så ta kontakt med mig så kan du få studera bilen i dagsljus om du vill. Då kan jag dessutom försöka förklara för dig varför jag inte vill ha dig i häcken när jag åker genom stan.

Kanske är det så att du fått ditt körkort för länge sedan och inte lärt dig eller förstått risker med att ligga för tätt bakom framförvarande bil. Jag vet inte men jag önskar att du i fortsättningen inte ligger sådär nära mig igen. Att jag använder vindrutespolningen är för mig en liten fingervisning om att du ligger för nära mig. Om du håller avståndet i fortsättningen så lovar jag att kanske till och med köra något fortare än hastighetsbegränsningen, dock inte så mycket att jag innebär en risk för omgivningen.

Så snälla försök att hålla avståndet i fortsättningen. Det här är, bara för protokollets skull, ingen allmän begäran till alla volvoägare utan bara till dig som verkar vilja umgås på alldeles för nära håll i trafiken. Jag är bara tacksam att det inte var halt också så att risken var ändå större än den var idag med mörker och nedsatt sikt och viss snömodd. Att jag råkade hålla 30 utanför en skola idag kände jag var droppen som fick det att rinna över för dig så jag ber om ursäkt för att jag försökte skydda skolbarnen och eventuella föräldrar från att bli överkörda.

Jag ville bara försöka göra dig uppmärksam på varför jag kör som jag gör och att jag inte ville retas för att min bil var troligen finare än din.




Prosa (Kortnovell) av Mr Mutter
Läst 262 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-03 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter