Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
barfota från norrland


jag sprang


jag sprang till paris för att slita loss alla hänglås
från bron som hette romantik eller pont des arts
eller nåt sånt. jag sprang till paris för att slita loss
alla hänglås som fängslat en historia av bedrägeri
i symbolik. jag slet loss kärleken med bultsaxen
och lät den flöda i floden seine, för att ta sig fram
igenom kullerstenarna och varenda glipa i vartenda
hjärta och jag ropade - fri, fri är kärleken!




Fri vers av Silverbjer
Läst 1154 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2015-02-08 11:39



Bookmark and Share


  blått nagellack
du kan verkligen skriva. fortsätt med det, det här är bra på riktigt :)
2015-09-21

  Mysiga Moa
Så vackert! "Fri, fri är kärleken!"
Jag vill skrika "Ja precis!" en hundradel sekund efter att du ropat. Så där som jag gjorde när vi var barn.
Och jag springer hand i hand med dig & bultsaxen har jag slängt över ena axeln, sådär lite coolt.
Jag kan känna vårsolen & den känslan som är en blandning mellan iver & ilska.
Tack för att jag fick följa med på ditt äventyr i din vackra dikt.
Tack för att du ville dela det med omvärlden.
Älskar dig finaste <3
2015-02-22

  träsnidaren
Frigörande text. Mycket träffande. Som alltid; din unika och underbara stil.
2015-02-09

    ej medlem längre
Ja fri är kärleken, den skall inte fängslas med lås eller bojor...
Fin text!
2015-02-08

    ej medlem längre
där är du
- hemma +
2015-02-08

    ej medlem längre
Tres bien!
2015-02-08

  i af apa
oy så fint...!!
2015-02-08

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Mon dieu !
2015-02-08

    ej medlem längre
Snygg och aggressiv uppgörelse med kärleken! ropet blir som en vindstöt
2015-02-08

  KattenKin VIP
Så vackert! Gillar nya upplägget med mer kompakt, rusande romantisk text.
Fina ord också, bra att använda lite mindre använda som bultsax, och angenäma allitterationer som flöda i floden seine. Förtrollande fint!
2015-02-08

  Scarlett Miryam VIP
När du springer får du stort plus från mig: +++!
2015-02-08

  Lars Hedlin
Starkt som attan! Gillar denna!
2015-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Silverbjer